Zinc and wood partition

Zinc and wood partition 2017-06-22T17:26:59+00:00

Project Description

Nestled in a very dense but wooded area of the north of Lyon, the existing small house of the 1930s was bought by a couple tired of living in an apartment. They wanted to indulge themselves and attract their children and grandchildren with a beautiful extension, attractive interiors and pool.

A real puzzle of nested volumes and different heights, the existing and new parts allow cross access and high quality through interior and exterior paths.

The extension was treated in a large volume of wood frame with a zinc cover that falls on each side, forming the east and west facades, without any visible gutters.

A large wooden window of 3.50 meters in the living room forms a reading bay with bench and garden view in the manner of the Esherick house designed by Louis Kahn in Philadelphia.